Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от праскови

Мармалад от праскови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мармалад от праскови1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
"Понякога си мислим, че затваряме в бурканчета не просто мармалад от праскови, а слънчеви лъчи!"

Необходими Продукти

  • праскови - 4 кг
  • захар - 2 кг
  • вода - 3 ч.ч.
  • канела - 2 пръчки
  • лимонтузу - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете добре узрели, макар и дребни праскови. Почистете ги от костилките и ги смелете през машинка за месо.

Смляната прасковена каша сипете в голяма тава заедно със захарта, 2 пръчки канела и 3 ч.ч. вода.

Сложете мармалада да ври на тих котлона, при непрекъснато бъркане.

Постепенно засилвайте огъня и бъркайте без да спирате.

Мармаладът от праскови трябва да се сгъсти така, че дървената шпатула да прави пътечка по дъното на тавата.

Разбъркайте накрая с лимонтузуто и след няколко минути свалете от котлона.

Махнете пръчките канела и разсипете горещия мармалад в бурканчета. Оставете ги обърнати да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
42
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не ми отваря нито една рецепта, исках мармелад от праскови да прочета, но.... Пълен провал
12.09.2022 23:15
Анонимен
Анонимен
Може ли без канела та?
28.08.2021 15:37
gencho
gencho
И аз утре ки прам мармалад
16.07.2014 00:05
1
Наска
Наска
направих го мармалада стана невероятен
30.08.2013 16:19
1
1
Даниела
Даниела
Почнах да го правя сладкото....дано се справя
29.10.2012 16:26
1
1