Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Селска зеленчукова яхния

Селска зеленчукова яхния

Селска зеленчукова яхния
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
30/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Традицията си е традиция - с гордост ви представяме тази селска зеленчукова яхния"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. малки
  • зелени чушки - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • червен лук - 1 глава малка
  • магданоз - 1 връзка
  • гъби - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • червен пипер - 2 - 3 щ
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички зеленчуци. Двата вида чушки почистете от семките и нарежете на не много големи кубчета. Тиквичките също.

Праза нарежете на шайби, а лука на полумесеци. Гъбите нарежете на филийки, доматите на кубчета.

В купа нарежете чесъна на две, добавете половината зехтин и малко сол и пасирайте.

В тенджара сгорещете останалия зехтин и задушете под капак лука и праза, докато омекнат.

След това добавете към яхнията останалите зеленчуци без доматите.

Овкусете с подправките и оставете да къкри на слаб огън около 25- 30 минути.

Добавете чесновата паста и доматите и оставете да поври още около 15 минути.

Нарежете магданоза на ситно и го сложете в купичка.

При сервиране на зеленчуковата яхния поръсете от него в чиниите.

По желание може да добавите извара или сиренце към тази вкусна селска зеленчукова яхния.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Яхнията изглежда вкусно! Само соевия сос ще пропусна. Поздрави :)
30.01.2020 11:57
3
1
Покажи всички подкоментари