Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на полумесеци, морковът и чушката - на кубчета, гъбите - на филийки, зелето - на ленти, а тиквичката - на кубчета.
Ако се използват пресни домати, те също се нарязват на кубчета.
В сгорещено олио се запържват първо лукът, морковът и чушката.
Малко след тях се прибавят гъбите и зелето. Когато започнат да потъмняват гъбите, се овкусява с малко сол. Малко след това се добавя соевият сос, а след него се прибавя тиквичката.
Ако зеленчуците не са се отделили вода, се добавя ½-1 ч.ч.
След това се изсипват доматите и се прибавят захарта, солта, дафиновият лист и кубчетата тофу.
След завиране на зеленчуковата яхния се намаля на слаб огън и се оставя да къкри до готовност на тиквичките.
Ако до края е останало доста течно, може преди изключване да се добави малко царевично нишесте към водата и директно в тенджерата да се разбърка - до няколко минути ще се сгъсти апетитната зеленчукова яхния с тофу.