Сицилиански гратен с домати

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
06/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се изплакват и подсушават. Нарязват се на шайби, от един домат не по-малко от 4 шайби, може и пет.

Поставят се върху домакинска хартия, покриват се също с нея, притискат се с ръце, за да може хартията да поеме влагата им.

Оставят се така за около 15-20 мин.

В по-голяма плоска тава се покрива хартия за печене.

Доматите се подреждат върху хартията. Разхвърлят се маслините.

Галетата се разбъркват с настъргания пармезан и черен пипер и се посипват върху доматите. Разхвърлят се и каперсите.

Заливат се със струйка зехтин.

Гратенът с домати се пече се на 200 градуса за около 15-20 мин до приятно покафеняване на галетата, за да бъдат по-хрупкави.

Изваждат се и се поръсват с накъсани листа босилек.

Източник: Il cucina con Anna

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар