Начин на приготвяне
Добре омесете каймата с всички подправки, галетата, яйцето и скълцаната връзка магданоз. Оставете сместа да престои 20-30 минути в хладилника, като покриете с фолио за свежо съхранение.
След това оформете малки кюфтенца, като всяко трябва да е около 30 г. Овалвайте ги в брашното и ги пускайте да се пържат в сгорещена мазнина.
Готовите кюфтенца подреждайте в тава, поръсете ги с настъргания кашкавал и запечете във фурната за 10-15 минути на 180 градуса.
Разредете доматеното пюре със 100 мл вода. нарежете по-едро втората връзка магданоз и го изпържете на маслена баня.
В чиния сипете от доматения сос, отгоре подредете кюфтенцата и поръсете със запържения магданоз.
Коментари