Лятна яхния със зелен фасул

Panda LifePanda LifeНовак35
07/08/2019
"С мисъл за фигурата и без компромис с вкуса - перфектната лятна яхния "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 080
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 300 - 350 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • шарлан - 3 с.л.
  • подправки - 1 ч.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се измива, почиства и нарязва. Ако искате да спестите малко време, може да използвате консервиран.

Морковът и лукът се нарязват и се задушават с няколко с.л. водичка, шарлана и червения пипер.

Когато сме готови, прибавяме към тях и зеления фасул. Оставяме да се задушават, докато нарежем тиквичката и зелената чушка.

Добавяме останалите зеленчуци, доливаме 2-2 и 1/2 ч.ч. вода и слагаме да ври на тих огън.

Когато остане желаното количество течност, поръсваме със ситно нарязания магданоз и подправяме зеления фасул яхния със сол на вкус и сухите подправки.

Изключваме котлона и задушаваме лятната яхния със зелен фасул за още няколко минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар