Начин на приготвяне
Зеленият фасул се измива, почиства и нарязва. Ако искате да спестите малко време, може да използвате консервиран.
Морковът и лукът се нарязват и се задушават с няколко с.л. водичка, шарлана и червения пипер.
Когато сме готови, прибавяме към тях и зеления фасул. Оставяме да се задушават, докато нарежем тиквичката и зелената чушка.
Добавяме останалите зеленчуци, доливаме 2-2 и 1/2 ч.ч. вода и слагаме да ври на тих огън.
Когато остане желаното количество течност, поръсваме със ситно нарязания магданоз и подправяме зеления фасул яхния със сол на вкус и сухите подправки.
Изключваме котлона и задушаваме лятната яхния със зелен фасул за още няколко минути.