Начин на приготвяне
Изсипете заедно чията и овесените ядки. Залейте ги с топлата вода, разбъркайте и ги оставете да набъбнат за 10-тина минути.
След това ги отцедете и сложете в купа. Към тях прибавете сусама, слънчогледовото и лененото семе. Разбъркайте с лъжица.
След това прибавете подправките - хималайската сол, ригана, мащерката и чесъна на прах. Отново разбъркайте добре и после с ръце омесете тесто.
Пригответе плоска тава, откъснете два листа хартия за печене и разточете тестото за крекери между тях.
Разточете го с дебелина около 1.5мм. След това махнете горния лист и нарежете полезните крекери.
Печете здравословни крекери с много семена във фурна на 180°C с вентилатор за 20 мин или до златисто.
Вижте още идеи за полезни крекери, които може да носите навсякъде, където отидете.