Начин на приготвяне
Оризът се смила в подходящ уред - блендер, мелачка за кафе или кухненски робот с такава функция.
Слага се в тенджерка и към него се налива прясното мляко. Вътре се пускат пръчката канела и карамфилчетата.
Вари се 10 минути на умерен огън при периодично разбъркване, за да не залепват за дъното останали по- едри частички от ориза.
Сваля се от огъня и се оставя за 3-4 минути. Ако има повече едри частички, добре е сместа да се прецеди, за да не ги усещате в сладоледа.
Пръчката канела и карамфилът се отстраняват и се налива сметаната и кондензираното мляко, добавя се и ванилията. Хубаво се разбиват с телена бъркалка или миксер на не много висока скорост.
Готовата смес се разлива в чашки и те се покриват плътно със стреч фолио. Може да се напълни и във формички за сладолед на клечка, така децата ви ще бъдат още по- очаровани.
Прибират се във фризер за минимум 5 часа.
Преди да бъдат поднесени, сладоледите Мляко с ориз се поръсват с канела или малко какао.
Да ви е сладко!