Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Най-вкусните гювечета на фурна

Най-вкусните гювечета на фурна

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2442k5023
Най-вкусните гювечета на фурна
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Гювечета без месо, сочни и вкусни като никои други."

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 400 г
  • сирене - 600 г
  • лук - 2 глави кромит жълт
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • яйце - 6 бр.
  • сол
  • пипер на вкус
  • чубрица
  • зелен лук - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и морковите, нарежете ги на колелца и ги сварете в подсолена вода. След това обелете доматите и ги нарежете на кръгчета. Нарежете лука на полумесеци, а кашкавала настържете.

Пригответе си 4 гювечета със стандартен размер. На дъното наредете сварените картофи и моркови.

Върху тях сложете кръгчетата домати и лука. След това разпределете и натрошете сирене във всяко гювече.

В купа смесете настъргания кашкавал и 2 от яйцата. Добавете щипка сол, черен пипер и чубрица и разбъркайте.

Получената смес разпределете в 4-те гювечета.

Сложете им капачета и печете сочните гювечета на 180 °C за 1 час. След това махнете капачетата, сложете по едно яйце във всяко гювече и върнете във фурната за още 10 минути.

Поръсете най-вкусните гювечета на фурна със ситно нарязан пресен магданоз или зелен лук и поднесете.

Вижте още идеи за традиционни гозби в гювечета, както и кои са балканските гювечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: