Начин на приготвяне
Обелете картофите и морковите, нарежете ги на колелца и ги сварете в подсолена вода. След това обелете доматите и ги нарежете на кръгчета. Нарежете лука на полумесеци, а кашкавала настържете.
Пригответе си 4 гювечета със стандартен размер. На дъното наредете сварените картофи и моркови.
Върху тях сложете кръгчетата домати и лука. След това разпределете и натрошете сирене във всяко гювече.
В купа смесете настъргания кашкавал и 2 от яйцата. Добавете щипка сол, черен пипер и чубрица и разбъркайте.
Получената смес разпределете в 4-те гювечета.
Сложете им капачета и печете сочните гювечета на 180 °C за 1 час. След това махнете капачетата, сложете по едно яйце във всяко гювече и върнете във фурната за още 10 минути.
Поръсете най-вкусните гювечета на фурна със ситно нарязан пресен магданоз или зелен лук и поднесете.
Вижте още идеи за традиционни гозби в гювечета, както и кои са балканските гювечета.