Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме плодовете в гевгир. Поставяме ги в блендер, като прибавяме към тях сиропа от агаве (или мед, ако не разполагате с подобен подсладител), маката и кокосовата вода. Блендирате до хомогенност.
Поднасяте смутито в подходяща висока чаша и поръсвате с чиа. Аранжирате с листенца свежа маточина и се наслаждавате на свежия аромат.
Съвет: Мака представлява ядлив корен на едногодишно растение, идващо от перуанските Анди.
Тя е богата на въглехидрати и зарежда организма с енергия, сила и издръжливост. Влияе срещу стреса, напрежението и депресията.
За жените най-подходяща е червената мака, която се използва и като природно средство с благоприятен ефект за нормалните функции на хормоналната система и хормоналния баланс в организма, като облекчава симптомите на менопаузата, нормализира менструацията и засилва метаболизма, стабилизира имунната система и намалява желанието за сладко.
Като добавка към лятно плодово смути, фрешове или добавяна в храна, тази хранителна добавка трябва да присъства във вашата кухня.