Пияно пуешко филе със зеленчуци

Maria RusevaMaria RusevaНовак2
14/08/2019
"Ако вкусът е опияняващ, а ароматът - пленителен - знаем коя рецепта приготвяте в момента "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе и пилешките пържоли се нарязват на жулиени и се поръсват със сол и черен пипер. Оставят се за около един час да се овкусят.

През това време беконът се нарязва също на жулиени и се запържва в сух тиган, докато порозовее, изважда се от тигана и се оставя настрана.

Лукът се реже на филийки, морковите на колелца, а печурките на филийки.

В същия тиган се слага половината от маслото и жулиените се запържват до златисто. Изваждат се от тигана и се оставят настрана.

Слага се останалото масло и в него леко се запържват гъбите. Изваждат се и се оставят настрана. В останалото масло в тигана задушаваме лукът и морковите едновременно.

В тава се редят всички обработени продукти, подправя се с мащерката, половината от магданоза и чесъна на скилидки. Залива се с бирата и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Ястието се поднася с накълцан магданоз и картофено пюре за гарнитура.

Картофено пюре: Картофите се обелват и нарязват. Слагат се в студена подсолена вода и се варят, докато омекнат. Отцеждат се от водата и се пасират.

Добавя се маслото и се бърка енергично, като постепенно се добавя студеното мляко. Подправя се с черен пипер и индийско орехче.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар