Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко с ориз и зеленчуци

Пуешко с ориз и зеленчуци

Пуешко с ориз и зеленчуци
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 2 бр. бутчета
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме пуешките бутчета да се сварят за около два часа и половина в подсолена вода, след което ги обезкостяваме.

В сгорещеното олио запържваме лука, нарязан на дребно. Добавяме морковите, нарязани на кубчета.

Задушаваме две минути и слагаме добре измития ориз, доматите рендосани на ренде, сол на вкус и черен пипер.

Задушаваме още две минути, след което прехвърляме сместа в тавичка, подреждаме пуешкото месо между ориза и заливаме с три чаени чаши топла вода.

Слагаме тавичката в предварително загрята фурна за около 40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: