Начин на приготвяне
Прясното мляко се изсипва заедно със захарта в подходящ съд и се оставя да заври, като се бърка, за да се разтвори захарта.
Яйцата се разбиват хубаво с помощта на миксер и към тях постепенно и по малко се добавя от млякото, като се бъркат непрекъснато. Целта е да се загреят от млякото и да не се пресекат.
Щом се затопли достатъчно, яйчената смес се добавя на тънка струйка към прясното мляко, отново при непрекъснато разбъркване. Котлонът се намалява и сместа за домашния ванилов сладолед се загрява при непрекъснато разбъркване, докато се появят мехурчета на повърхността.
Дърпа се от котлона и се оставя да изстине.
Щом изстине, се добавят и ванилиите на прах, отново хубаво се разбърква и се прехвърля в кутия с капак или се увива със стреч фолио и се прибира във фризера.
По възможност през първите два часа сместа се разбърква на всеки 30 минути, за да не се получат кристали.
Готовият домашен ванилов сладолед с вкус от едно време по желание гарнирайте с листенца мента, пресни плодове или лъжичка-две домашно сладко с цели горски плодове.
Вкусът на домашен ванилов сладолед с вкус от едно време е неповторим!
Да ви е сладко!