Начин на приготвяне
Обелете, измийте и нарежете картофите на пръчици. Налейте студена вода в тенджера и изчакайте да заври.
Сложете картофите вътре с 1 ч.л сол. Варете пет минути. Извадете и изцедете добре.
Разтопете бучката масло в тиган. Сложете картофите и ги сотирайте до готовност.
Извадете и сложете в тавичка. В друг тиган изпържете бекона, който предварително сте нарязали на дребно.
Извадете и изцедете добре от мазнината. Сложете при картофите. Разбъркайте, за да не остане беконът отгоре.
В купа смесете сметаната, сока от лимон, чесъна на прах, лука на прах, прясното мляко и майонезата. Разбъркайте с лъжица.
Изсипете върху картофите сместа. Поръсете с чедъра и печете сотираните картофи с бекон и кашкавал на 200 градуса до готовност.