Сотирани картофи с бекон и кашкавал

17/08/2019
"Само аматьорите слагат сирене на картофките - професионалистите прибавят бекон и кашкавал "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на пръчици. Налейте студена вода в тенджера и изчакайте да заври.

Сложете картофите вътре с 1 ч.л сол. Варете пет минути. Извадете и изцедете добре.

Разтопете бучката масло в тиган. Сложете картофите и ги сотирайте до готовност.

Извадете и сложете в тавичка. В друг тиган изпържете бекона, който предварително сте нарязали на дребно.

Извадете и изцедете добре от мазнината. Сложете при картофите. Разбъркайте, за да не остане беконът отгоре.

В купа смесете сметаната, сока от лимон, чесъна на прах, лука на прах, прясното мляко и майонезата. Разбъркайте с лъжица.

Изсипете върху картофите сместа. Поръсете с чедъра и печете сотираните картофи с бекон и кашкавал на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар