Начин на приготвяне
Обелете картофите, сложете ги в дълбока тенджера, залейте ги с вода и ги сложете да се сварят до полу-готовност. Пробвайте с вилицата, щом започнат започнат леко да омекват, махнете ги от огъня, изцедете водата, оставете ги леко да се охладят и ги нарежете на кубчета с желаната от вас големина.
В дълбок тиган разтопете маслото, прибавете картофите и запържете за 2-3 минути, след което прибавете нарязан на дребно лук, черен пипер и щипка сол. Пържете още 2-3 минути.
В купа разбийте яйцата, добавете към тях брашното и прясното мляко, щипка сол и наситнен магданоз. Разбийте хубаво и изсипете яйчената смес при картофите.
Бъркайте бавно, но непрекъснато, за да не загори и при достигане на желаната от вас консистенция, свалете от огъня.