Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи соте»Подлучени сотирани картофи с яйца

Подлучени сотирани картофи с яйца

Подлучени сотирани картофи с яйца
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусни и ароматни картофи с пухкави яйца - бързо и много вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 50 г
  • масло - 1/2 пакетче
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете ги в дълбока тенджера, залейте ги с вода и ги сложете да се сварят до полу-готовност. Пробвайте с вилицата, щом започнат започнат леко да омекват, махнете ги от огъня, изцедете водата, оставете ги леко да се охладят и ги нарежете на кубчета с желаната от вас големина.

В дълбок тиган разтопете маслото, прибавете картофите и запържете за 2-3 минути, след което прибавете нарязан на дребно лук, черен пипер и щипка сол. Пържете още 2-3 минути.

В купа разбийте яйцата, добавете към тях брашното и прясното мляко, щипка сол и наситнен магданоз. Разбийте хубаво и изсипете яйчената смес при картофите.

Бъркайте бавно, но непрекъснато, за да не загори и при достигане на желаната от вас консистенция, свалете от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: