Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Тапас»Скариди Карабинери в сол (на фурна)

Скариди Карабинери в сол (на фурна)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Скариди Карабинери в сол (на фурна)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
18 мин.
Порции
8
"Най-вкусните скариди са тези, които разделите с верни приятели"

Необходими Продукти

  • скариди - 8 бр. карабинери
  • сол - около 500 г едра, морска
  • лимони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готвенето в сол е един от най-старите методи, използван и до ден днешен.

Освен риба и дори месо можем да приготвим и разкошни скариди по този начин.

Карабинерите са вид голяма скарида с наситено червен цвят, когато е прясна, и запазва цвета си след термична обработка. Чудесен продукт, който не се колебайте да опитате и предложите на вашите гости, ако искате да ги впечатлите.

Може да се сготви по множество начини, но на фурна, чрез метода в сол бихте си спестили време и излишно суетене.

Просто трябва да покриете дъното на тавичка със едра морска сол, да подредите карабинерите и да ги затрупате с още сол.

Пъхате в загрята на 200 градуса фурна и след 10-15 минути (10 за среден размер и 15 за много големи) са готови.

Почиствате от солта и сервирате вашите скариди на фурна.

Може да поднесете и както са си в тавичката със солта, но да я отстраните по краищата, като откриете за погледите на всички тези страхотни скариди.

Гарнирайте задължително с парченца лимон и консумирайте, преди да са изстинали.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: