Начин на приготвяне
Готвенето в сол е един от най-старите методи, използван и до ден днешен.
Освен риба и дори месо можем да приготвим и разкошни скариди по този начин.
Карабинерите са вид голяма скарида с наситено червен цвят, когато е прясна, и запазва цвета си след термична обработка. Чудесен продукт, който не се колебайте да опитате и предложите на вашите гости, ако искате да ги впечатлите.
Може да се сготви по множество начини, но на фурна, чрез метода в сол бихте си спестили време и излишно суетене.
Просто трябва да покриете дъното на тавичка със едра морска сол, да подредите карабинерите и да ги затрупате с още сол.
Пъхате в загрята на 200 градуса фурна и след 10-15 минути (10 за среден размер и 15 за много големи) са готови.
Почиствате от солта и сервирате вашите скариди на фурна.
Може да поднесете и както са си в тавичката със солта, но да я отстраните по краищата, като откриете за погледите на всички тези страхотни скариди.
Гарнирайте задължително с парченца лимон и консумирайте, преди да са изстинали.
Добър апетит!