Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран с морска сол на фурна

Шаран с морска сол на фурна

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Шаран с морска сол на фурна
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Този шаран е истински празник за душата - перфектното предложение за Никулденската трапеза"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. (2 - 3 кг)
  • морска сол - колкото да покрие цялата риба, около 2 кг
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 2 бр.
  • девесил - /лющян/, лично аз много обичам тази подправка и слагам 10 - 15 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства добре от люспите и вътрешностите, измива се хубаво подсушава се с кухненска хартия.

Нареждаме единия лимон нарязан на колелца с корите в корема на шарана, подправяме с малко сол, черен пипер с нареждаме и листата девисил.

Върху тавата изсипваме част от морската сол, върху нея поставяме шарана и я покриваме с парчета лимон и след това посипваме с морска сол цялата риба да се скрие. Печем в предварително загрята фурна, на умерена температура.

След като се изпече рибата се начупва солената кора. Консумира се с гарнитура по желание

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veli
Veli
И още един въпрос - става ли по-солен шарана така изпечен?
24.07.2018 14:35
6
Veli
Veli
Извинете, а не трябва ли да се понамокри морската сол с малко вода!? Мерси за отговора!!!
24.07.2018 14:33
4