Начин на приготвяне
Много е лесно да се приготви фагри на фурна с морска сол, само трябва да се внимава, че костите са острички.
След като се почисти, измие и подсуши, рибата се напълва с резенчета лайм в корема и с листата и стръковете подправки.
Брашното, настърганата на ренде кора от лимон, галетата и белтъците от яйцата се разбиват с миксер.
В тавичка се поставя хартия за печене, слага се рибата фагри и няколко скилидки чесън за аромат.
Посипва се с олио или зехтин и се намазва със сместа от миксера. Само главата и опашката се оставят ненамазани.
Посипва се с морската сол, да стане одеяло и така се пече.
Пече се на 200 градуса във фурна с вентилатор един час, предварително загрята.
Аз си го хапнах със сос от майонеза, зехтин, соев сос, сок от лимон и горчица, но става и със салата или други сосове за риба.
Коментари