Начин на приготвяне
Калмарите попарвам минута-две във вряла вода първо и оставям настрана, после в тигана тиквичките, гъбите и др. задушавам, докато се поизпари водата на мазнинка. За една тиквичка в случая много малко време отнема, преди да ги сложите, маслото и чер пипер, чили и друго - каквото решите, минутка и тиквичките с гъбите, както писах на мазнина.
След като приключите с тях, вадите и пълните калмарите, защипвате отвора с клечка за зъби.
В същия тиган сложете чесън, чер пипер, чили, един-два стрък зелен лук, гъбите, три-четири чери домата на половинки /на снимката показах/, две минути се запържва в маслото/ после се налива сметаната/250 мл животинска/.
Пълнените калмари се готвят на среден котлон десетина минути - едно обръщане и готово. Всички продукти стават много бързо, около 20-30 минути.
Всеки може да си избере какво да добави към идеята ми, аз имам и гъбите, и чили чушка, чесън, пресен лук, копър и др.
За да не утежнявам много интуитивната си рецепта, задуших тиквичките, напълних калмарите и ги сготвих в сметанов сос.
Уникално вкусни ми казаха че са. Опитах рецептата ми да е балансирана, не само вкусна, дано съм успяла - вие преценете!
Надявам се да ви допадне рецептата за пълнените калмари с тиквички и гъби!
Пожелавам ви приятно приготвяне и вкусно хапване!