Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пълнени калмари на скара

Пълнени калмари на скара

Пълнени калмари на скара
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако обичате морските специалитети, тази рецепта ще ви очарова и не е никак трудна за приготвянеИ да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • калмари - 4 бр. туби (изчистени)
  • херинга - 200 г филе, мариновано в зехтин и билки
  • рачешки рулца - 200 г мариновани в зехтин
  • синьо сирене - 100 г
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз
  • копър
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Херингата и рулцата от раци се режат на дребни парченца и се слагат в купа заедно със зехтина, в който са били мариновани.

Натрошава се вътре синьото сирене и се прибавят нарязаните на ситно скилидки чесън, магданоз и копър. Разбърква се добре, за да се смесят хубаво.

Калмарите се пълнят и с помощта на клечка за зъби се затварят отгоре като се забодете добре.

Мажат се със зехтин и се пекат от всички страни на силно загрята скара до готовност. Поднасят се с лимон и салата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: