Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пълнени калмари на фурна

Пълнени калмари на фурна

Пълнени калмари на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Сочни пълнени калмари - кой може да им устои?"

Необходими Продукти

  • калмари - 3 бр. тубички
  • сирене - 100 г
  • извара - 100 г
  • колбас - 100 г
  • чесън - на вкус
  • рулца от раци - 3 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа:

В съд слагаме натрошеното сирене, изварата, колбаса и рулцата от раци -който предварително сме нарязали на ситно.Разбъркваме добре.

Чесънът почистваме и нарязваме също на ситно, както и магданоза (колкото повече е чесънът, толкова по-вкусно става самото ястие). Слагаме и маслото.

Така готовата смес разбъркваме добре и оставяме на страна.

Почистваме калмарите.

Тубичките от калмари ги пълним със сместа и ги нареждаме в тавичка.

Могат да се сложат във фолио, така че да останат по-сочни .Аз сложих част от тях във фолио, другите ги наредих в тавичка. Които сложих във фолио, отгоре им поставих по малко масло.

Поставяме ги в загрята фурна на 200 градуса за около 10-тина минути. Но все пак ги следете да не станат по-рано.

Пояснение: Тези, които бяха във фолио, станаха по-сочни от другите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: