Апетитни гнезда с кайма, картофи и майонеза

20/08/2019
"Предвидливо вадим от шкафа най-голямата чиния, за да си сипем повече "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г смес
  • картофа - 3 - 4 средно големи
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • лук - 2 - 3 средно големи глави кромид
  • кашкавал - Около 150 г
  • майонеза - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застиламе тава с хартия за печене и леко я намазваме с олио.

От каймата оформяме питки около 1 см. дебели. Трябва да са по големи от обикновено кюфте на диаметърът (показала съм на снимките).

Подреждаме ги в тавата.

Картофите и яйцата сваряваме предварително и охлаждаме.

Картофите настъргваме на едро ренде и объркваме с майонезата, черен пипер и сол на вкус.

Яйцата режем на филийки.

Лукът нарязваме на тънки полумесеци и запържваме до златисто с малко олио.

Сглобяваме, като върху всяко кюфте слагаме малко от лука, после парченца яйца. Отгоре слагаме от картофите с майонезата.

Най-накрая върху гнездата е настърганият на едро кашкавал. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути.

Пробвайте тези гнезда с кайма, картофи и майонеза и няма да съжалявате!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар