Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Апетитни гнезда с кайма, картофи и майонеза

Апетитни гнезда с кайма, картофи и майонеза

Апетитни гнезда с кайма, картофи и майонеза
Снимка: Цветомира Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Предвидливо вадим от шкафа най-голямата чиния, за да си сипем повече"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • картофа - 3 - 4 средно големи
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • лук - 2 - 3 средно големи глави кромид
  • кашкавал - Около 150 г
  • майонеза - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застиламе тава с хартия за печене и леко я намазваме с олио.

От каймата оформяме питки около 1 см. дебели. Трябва да са по големи от обикновено кюфте на диаметърът (показала съм на снимките).

Подреждаме ги в тавата.

Картофите и яйцата сваряваме предварително и охлаждаме.

Картофите настъргваме на едро ренде и объркваме с майонезата, черен пипер и сол на вкус.

Яйцата режем на филийки.

Лукът нарязваме на тънки полумесеци и запържваме до златисто с малко олио.

Сглобяваме, като върху всяко кюфте слагаме малко от лука, после парченца яйца. Отгоре слагаме от картофите с майонезата.

Най-накрая върху гнездата е настърганият на едро кашкавал. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути.

Пробвайте тези гнезда с кайма, картофи и майонеза и няма да съжалявате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: