Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с картофи, майонеза и гъби

Свинско с картофи, майонеза и гъби

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Свинско с картофи, майонеза и гъби
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ако месцето се топи в устата, значи е свинско с майонеза, картофки и гъби"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 8 бр. без кост
  • майонеза - 200 г
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • крем супа - 1 бр. крем супа гъби на Маги
  • чесън - 6 скилидки
  • гъби - 200 гр пресни
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • соев сос - 2 с.л.
  • картофи - 300 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените картофи, гъби и моркови се нарязват. Пържолите се начукват на тънко, лукът се нарязва на полумесеци.

На дъното на дълбока тава от йенско стъкло се нареждат половината от резенчетата лук, пържолите се овалват в гъбената крем супа и се нареждат плътно една до друга.

Върху пържолите се поставят размесените картофи, моркови и гъби. Наръсват се с черен пипер и соев сос. На третия ред пак се подреждат останалата част от пържолите овялени с крем супа и се наръсват с подправки, долива се водата.

Когато сме готови и с последния ред месо със супена лъжица плътно намазваме майонезата, така че да покрие хубаво и плътно. Отгоре разпределяме и останалата част лук и завиваме със фолио за печене.

Ястието се пече 60 минути на 200 градуса. 10 минути преди да го извадим махаме фолиото за да придобие златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: