Начин на приготвяне
Застиламе тава с хартия за печене и леко я намазваме с олио.
От каймата оформяме питки около 1 см. дебели. Трябва да са по големи от обикновено кюфте на диаметърът (показала съм на снимките).
Подреждаме ги в тавата.
Картофите и яйцата сваряваме предварително и охлаждаме.
Картофите настъргваме на едро ренде и объркваме с майонезата, черен пипер и сол на вкус.
Яйцата режем на филийки.
Лукът нарязваме на тънки полумесеци и запържваме до златисто с малко олио.
Сглобяваме, като върху всяко кюфте слагаме малко от лука, после парченца яйца. Отгоре слагаме от картофите с майонезата.
Най-накрая върху гнездата е настърганият на едро кашкавал. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути.
Пробвайте тези гнезда с кайма, картофи и майонеза и няма да съжалявате!