Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с извара и тученица

Баница с извара и тученица

Таня СлавоваТаня Славова
Новак
1513344
Баница с извара и тученица
Снимка: Таня Славова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вярваме, че всеки заслужава да започне деня си с парче ароматна и вкусна баница с тученица"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак. /500 г/
  • извара - 500 г
  • яйца - 3 - 4 бр. + 1 жълтък за намазване на баницата
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода - 1 к.л.
  • олио
  • тученица - 500 - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се разбива с яйцата, като запазвам единия жълтък за намазване.

Прибавяме киселото мляко, в което сме угасили содата.

Тученицата нарязваме и задушаваме в малко масло до омекване, след което прибавям към сместа с изварата.

Намазняваме един лист с олио, покриваме с втори и разпределяме от плънката.

Повтаряме до изчерпване на продуктите. Нареждаме или навиваме на руло в подходяща предварително намазнена тава.

Намазваме баницата с останалия жълтък, разбит с малко олио. Ако е останало от плънката - слагаме и нея отгоре.

Печем баницата с извара и тученица в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: