Пилешки дюнер със сос от сусамов тахан

МартинМартинНовак151025
20/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате пържолите и отделяте кожата, ако има такава. След това добре овалвате с подправките в купата от всички страни и прибавяте киселото мляко, като добре овалвате също.

Оставяте 1 денонощие в хладилника, за да се мариноват добре, и печете на грил тиган или на скара.

В купа прибавяте киселото мляко и майонезата, като консистенцията трябва да бъде 3 към 1 в полза на киселото мляко, след това прибавяте сусамовия тахан, разбърквате с останалите подправки и поставяте в хладилника.

Във фурната за няколко минути поставяте арабските питки, за да ги затоплите.

Продуктите за плънката - домат, краставица и салатка, нарязваме на дребно и използваме за сглобяване на дюнера.

Готовото месо режете на ленти и върху плоските питки сглобявате дюнера, като използвате и соса на вкус.

Дюнерът ни е готов!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар