Начин на приготвяне
Разбиваме едното яйце и жълтъка от второто яйце, заедно със сусамовия тахан, кафявата захар и меда.
Добавяме овесените ядки (смлени предварително в чопър до фино брашно), бялото брашно и бакпулвера. Включваме канелата, джинджифила, ванилията и есенцията ром.
Омесваме меко тесто, което разточваме с дървена точилка (намазваме я с олио) върху набрашнена повърхност, с дебелина 3-4 мм. Изрязваме коледни бисквитки с формички за сладки.
Поставяме бисквитите в тава, покрита с пергаментова хартия, и печем в предварително загрята фурна до 170 градуса за 10-15 минути, при непрекъснато наблюдение.
Украсата готовите меденки по желание. Разбих белтък с пудра захар и лимон. Украсих с шприц бисквитите и накрая ги поръсих със захарни пръчици.
Добър апетит с Коледни меденки със сусамов тахан и нека са празнични дните Ви!