Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Пилешки дюнер със сос от сусамов тахан

Пилешки дюнер със сос от сусамов тахан

МартинМартин
Чирак
33182106155
Пилешки дюнер със сос от сусамов тахан
Снимка: Мартин
1 / 4
20/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • маринатата
  • пилешки пържоли - от бут
  • кисело мляко - 1
  • черен пипер - 2 щ.
  • червен пипер - 2 щ.
  • кимион - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • куркума - 2 щ.
  • за соса
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • майонеза - 100 г
  • сусамов тахан - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • сок от лайм - 1 ч.л.
  • за плънката
  • салата aйсберг 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • царевица - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате пържолите и отделяте кожата, ако има такава. След това добре овалвате с подправките в купата от всички страни и прибавяте киселото мляко, като добре овалвате също.

Оставяте 1 денонощие в хладилника, за да се мариноват добре, и печете на грил тиган или на скара.

В купа прибавяте киселото мляко и майонезата, като консистенцията трябва да бъде 3 към 1 в полза на киселото мляко, след това прибавяте сусамовия тахан, разбърквате с останалите подправки и поставяте в хладилника.

Във фурната за няколко минути поставяте арабските питки, за да ги затоплите.

Продуктите за плънката - домат, краставица и салатка, нарязваме на дребно и използваме за сглобяване на дюнера.

Готовото месо режете на ленти и върху плоските питки сглобявате дюнера, като използвате и соса на вкус.

Дюнерът ни е готов!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: