Начин на приготвяне
Измивате пържолите и отделяте кожата, ако има такава. След това добре овалвате с подправките в купата от всички страни и прибавяте киселото мляко, като добре овалвате също.
Оставяте 1 денонощие в хладилника, за да се мариноват добре, и печете на грил тиган или на скара.
В купа прибавяте киселото мляко и майонезата, като консистенцията трябва да бъде 3 към 1 в полза на киселото мляко, след това прибавяте сусамовия тахан, разбърквате с останалите подправки и поставяте в хладилника.
Във фурната за няколко минути поставяте арабските питки, за да ги затоплите.
Продуктите за плънката - домат, краставица и салатка, нарязваме на дребно и използваме за сглобяване на дюнера.
Готовото месо режете на ленти и върху плоските питки сглобявате дюнера, като използвате и соса на вкус.
Дюнерът ни е готов!
Да ви е сладко!