Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Боб със сланина и наденица

Боб със сланина и наденица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Боб със сланина и наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Ако е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, не един или двама са си изгубили ума по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч. зрял
  • сланина - пушена 200 гр.
  • свинско месо - 200 гр.
  • свинско месо - ребра пушени 200 гр.
  • колбас - наденица македонска 200 гр.
  • домати - 1 бр.
  • джоджен
  • олио
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предишната вечер.

Сланината, ребърцата и месото се запържват до златисто. Наденицата се нарязва и също се запържва но се прибавя последна за да остане по - мека.

Бобът се сварява. Сле дкато изхварлим първата вода в нея добавяме леко запържените моркови, домати и лук, които са нарязани на ситно.

Когато бобът е готов, в друг съд с малко олио запържваме малко брашно и червен пипер и джоджен , които прибавяме при боба.

Пресипваме го в една тава и го смесваме с месото, сланината наденицата и ребърцата и печем около 30 мин.

Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: