Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Боб с наденица на тиган

Боб с наденица на тиган

Боб с наденица на тиган
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Честно да си признаем, любимото ни класическо произведение е боб с наденица, но сме почитатели и на творчеството на Верди"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • наденица - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 2 часа в студена вода, след това се измива и се сварява. В дълбок тиган се налива мазнина, добавят се кромидът и чесънът и се запържват, след това се добавя червеният пипер и бобът.

Наливат се 2 ч.ч. вода и се слага капак да заври, когато водата почти се е изпарила, се добавя брашното размито с малко вода, чубрица, джоджен, черен пипер, разбърква се и се оставя за още 5 минути на котлона.

Наденицата се нарязва, но не до края, изпържва се до златисто. Сервира се боб с парче наденица, по желание поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: