Начин на приготвяне
Накисва се бобът поне час-два предварително (може и от предната вечер). Сварява се, като 3 пъти се сменя водата на всеки 15-20 мин.
Нарязва се наденицата и се запържва за 5 минути с малко мазнина. Нарязват се чушката, морковите и лука на кубчета.
После се подреждат в гювеча ред боб, ред от останалите продукти (наденица, лук, чушки, моркови, домати, подправки), ред боб, ред продукти и така докато се напълни гювеча.
Добавя се олиото (2-3 супени лъжици) и вода до половината. Слагате в студена фурна на 180 градуса поне за 1:30 ч.
Бобът с наденица в гювеч е много вкусен!
Ако рецептата ти харесва, опитай обезателно и другите ни предложения за боб в гювеч, вкусен боб с наденица или боб с ребра.
Коментари