Начин на приготвяне
Разбийте сметаната до кремообразност без да прекалявате, за да не се пресече. Използвайте 900 мл, ако искате по-сладък сладолед, или 1 литър за не чак толкова натрапчива сладост.
Към разбитата сметана добавете на части кондензираното мляко и разбърквайте с плавни движения, за да се задържи сместа възможно по-пухкава.
Когато постигнете хомогенност прехвърлете в съд, подходящ за замразяване. Не е нужна машина за сладолед, нито разбъркване, тъй като и без това си става кремообразен сладоледът.
Покрийте плътно със стреч фолио, хубаво да прилепва, за да не се образуват кристали.
Прибетете във фризер за минимум 6 часа.
Преди сервиране извадете сладоледа, за да се отпусне леко и да ви е по-лесно да загребвате топки или с лъжица. Аз понякога го правя и в индивидуални купички, както на снимката.
Гарнирайте домашния сладолед с кондензирано мляко с плодове по избор и поднесете за радост на малки и големи лакомници.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите предложения за домашен ванилов сладолед, млечен сладолед или вкусна мелба.