Начин на приготвяне
Приготвят се целувки, като белтъците се разбиват с пудрата захар и от сместа се слага с чаена лъжичка в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 30 минути на 150 градуса. Фурната се намалява на 100 градуса и целувките се пекат още час и половина. След това температурата се увеличава на 180 градуса и след 5 минути фурната се изключва. Целувките се оставят за 30 минути във фурната.
Приготвя се сладолед, като яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Отделно се разбива сметаната, като по малко се добавя от кондензираното мляко. Добавят се белтъците, всичко се разбърква и се оставя да се замрази във фризера. След 1 час се изважда, разбърква се и се поръсва с натрошените целувки. Оставя се във фризера за 4 часа.
При поднасяне може да гарнирате със свежи плодове по избор.
Коментари