Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми със сварени яйца

Лозови сарми със сварени яйца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Лозови сарми със сварени яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лозови листа - 20 - 30 бр.
  • яйца - 2 - 3 бр. твърд сварени
  • ориз - 1 к.ч.
  • сирене - 1 к.ч. натрошено
  • лук - 2 - 3 стръка
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • джоджен
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме лозовите листа в подсолена вода за няколко минути, за да омекнат.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Когато омекне добавяме и промития оризи 1 к.ч. вода. Разбъркваме и задушаваме на умерен огън до полуготовност на ориза. Сваляме от котлона и добавяме още 1/2 к.ч. вода.

Към оризовата смес се прибавя натрошеното сирене и нарязаните на кубтчета яйца. Овкусяваме с ситно накълцан дожджен и копър, добавяме сол, черен пипер и разбъркваме до получаването на еднородна смес.

Сипваваме по малко от сместа в центъра на лозовия лист и завиваме на стегната сармичка. Редим сармите една до друга на няколко реда в тенджерата. Затискаме с тежка керамична чиния и доливаме вода, колкото да ги покрие.

Варим до готовност и поднасяме с кисело мляко, овкусено с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: