Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелево-лозови сарми

Зелево-лозови сарми

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Зелево-лозови сарми
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Различни сармички има за всички"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг от смляно свинско месо
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • зелева чорба - 1 л
  • кисело зеле - 90 листа с размери 10х10 см
  • лозови листа - 30 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с измития ориз, червен пипер, черен пипер и кимион.

На тънка струя при продължително месене се прибавят водата и олиото. Оставя се за 30 мин. да престои.

Сармите се навиват и се нареждат плътно една до друга на няколко реда, като за целта се използва дълбока тенджера.

Захлупват се с чиния, която е обърната наобратно, за да ги притиска.

Сармите се заливат със зелевия сок до половината от чинията.

Варят се 60 мин. на ниска температура.

Имаме чудни зелево-лозови сарми, с които пожелаваме добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Предполагам, че може да се приготви и на фурна, като ще се изпекат сармите с фолио първоначално и разпределени в две тави. Ще пробвам рецептата непременно. Поздрави :)
12.01.2020 13:16