Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с плънка от яйца и сирене

Лозови сарми с плънка от яйца и сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Лозови сарми с плънка от яйца и сирене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
22/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Тази плънка вкара всички ни в смут - няма да си намерим място, докато не опитаме тези лозови сармички"

Необходими Продукти

  • лозови листа - от буркан
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • краве сирене - 250
  • олио - 5 с.л.
  • джоджен
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - по желание
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Поставя се в дълбок тиган заедно със сгорещеното олио, да се запържи.

Прибавя се измитият и отцеден ориз, разбърква се и се оставя да се запържи леко, докато стане стъклен.

Постепенно се наливат 5 ч.ч. вода. Когато водата поеме, но не е напълно готов, оризът се сваля от котлона.

Сиренето го натрошаваме на едро и го прибавяме към ориза, добавяме солта, черния пипер, джоджена и зелените подправки, предварително нарязани на ситно.

След като поизстине малко сместа, добавяме яйцата и разбъркваме добре. От получената плънка се завиват сърмички в лозов лист.

Подреждат се в тенджера, отгоре върху тях се поставя порцеланова чиния и се налива вода, да покрие сармичките около 1 пръст.

Поставят се на котлон и се засича 30 минути от завирането им.

Консумират се лозови сарми с плънка от яйца и сирене топли и студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: