Картофена крем супа с елда

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
25/08/2019
"Поглезете корема си с нещо вкусно и полезно "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, почистваме и измиваме добре всички зеленчуци.

Картофите, лука, моркова, пащърнака и пиперката нарязваме на едри кубчета.

В подходяща тенджера изсипваме растителната мазнина и в нея сотираме за кратко нарязаните зеленчуци.

Прибавяме зеленчуковия бульон, корените магданоз и овкусяваме със сол и черен пипер.

След като зеленчуците се сварят прибавяме настърганите домати.

Супата ври на много тих огън. В края отстраняваме корените от магданоза.

Елдата сваряваме във вода, в съотношение 1:2.

Пасираме картофената супа докато е топла и към нея прибавяме ситно нарязания пресен магданоз и елдата.

Крутоните приготвяме, като нарежем хляба на кубчета и ги прибавяме в тиган с нагорещена мазнина.

Поръсваме с подправки и сол на вкус и запържваме до златиста хрупкава коричка.

Поднасяме супата с елда топла с бучка масло, ароматни хрупкави крутони и лимонов сок.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар