Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена крем супа с манатарки

Картофена крем супа с манатарки

Картофена крем супа с манатарки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Добавете малко манатарки към картофената кремсупа и резултатът ще ви смае - уникална вкусотия"

Необходими Продукти

  • сухи манатарки - 50 г
  • вода - 100 мл
  • манатарки - 200 г
  • лук - 2 бр. шалот
  • масло - 30 г
  • пилешки бульон - 500 мл
  • готварска сметана - 100 мл
  • сол
  • хамон - или бекон
  • картофи - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете 100 мл вода на котлона. Изключете, отстранете от огъня и сложете сухите манатарки вътре. Оставете ги за 20-30 минути.

Нарежете шалота и пресните манатарки на дребно. В тенджера сложете кравето масло и го разтопете. Запържете всичко вътре за около 10 минути.

Налейте бульона и 100 мл вода от гъбите, които накиснахте. Сложете картофа, нарязан на няколко парчета. Варете 10 минути. Налейте сметаната и изчакайте 5 минути. Пасирайте супата с пасатор.

Изпържете хамона, нарязан на дребно и декорирайте вашите чинии с него. Сервирайте картофената кремсупа топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: