Начин на приготвяне
Обелваме, почистваме и измиваме добре всички зеленчуци.
Картофите, лука, моркова, пащърнака и пиперката нарязваме на едри кубчета.
В подходяща тенджера изсипваме растителната мазнина и в нея сотираме за кратко нарязаните зеленчуци.
Прибавяме зеленчуковия бульон, корените магданоз и овкусяваме със сол и черен пипер.
След като зеленчуците се сварят прибавяме настърганите домати.
Супата ври на много тих огън. В края отстраняваме корените от магданоза.
Елдата сваряваме във вода, в съотношение 1:2.
Пасираме картофената супа докато е топла и към нея прибавяме ситно нарязания пресен магданоз и елдата.
Крутоните приготвяме, като нарежем хляба на кубчета и ги прибавяме в тиган с нагорещена мазнина.
Поръсваме с подправки и сол на вкус и запържваме до златиста хрупкава коричка.
Поднасяме супата с елда топла с бучка масло, ароматни хрупкави крутони и лимонов сок.
Коментари
Бих искала да попитам какво количество елда се прибавя тъй като не е упомената и съставките .
Благодаря.