Моите сполучливи пълнени чушки

ГеновеваГеновеваЧирак60114185
25/08/2019
"Стъпка по стъпка ще приготвим заедно най-вкусните пълнени чушки със сосче, че и рецептата ще си запишете след това "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 838
  • Преглеждания за месеца5029
  • Преглеждания за седмицата570
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, изтърбушват и надупчват с нож, всяка една на 2-3 места. Подреждат се в тава и се оставят на страни. Лука го белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Моркова и 1 зелена и 1 червена чушка също ги почистваме, измиваме и режем на кубчета.

В тиган сипваме около 5 с.л. олио и запържваме първо лука в нея. След това добавяме моркова и чушките. Запържваме за около 2 минути и добавяме измитият и почистен ориз към тях.

Разбъркваме и добавяме 1 ч.ч. вода. Оставяме да поври, докато водата се изпари. След което добавяме каймата, разбъркваме, така че да може да се смеси заедно с ориза. Махаме от котлона и добавяме 1 домат, обелен и нарязан на дребно, и магданоз - също нарязан на ситно.

Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица и разбъркваме добре. С помощта на малка лъжичка пълним чушките с така приготвената смес и ги потапяме в брашно преди да ги поставим в тавата обратно.

След като сме напълнили чушките ги поливаме отгоре с олио, нарязваме другия домат на парчета отгоре и пълним тавичката с вода, така че да се покрият чушките. Печем в загрята фурна, като се запекът чушките от едната страна ги обръщаме да се запекът и от другата.

Накрая си приготвяме заливка, като разбием в дълбока купа 3 яйца и 1/2 кофичка кисело мляко. С така разбитата смес заливаме чушките отгоре и връщаме обратно във фурната, докато се запече заливката. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар