Начин на приготвяне
Пресейте брашното, смесено с бакпулвера. Настържете кората на половин лимон.
В купа разбийте яйцето, захарта и ванилията. Прибавете олиото и лимоновата кора и отново разбъркайте.
Ако обичате по-силен лимонов вкус, може да сложите и 1-2 с.л. лъжици прясно изцеден сок от лимон.
Започнете да добавяте брашното на части, първоначално бъркайки с лъжица. Щом стане трудно за разбъркване, сложете останалото брашно и замесете меко тесто. Не добавяйте повече брашно.
Застелете тава с хартия за печене. Смелете в блендер ядките, които предпочитате.
Смесете ги в купа със захарта за овалване.
От тестото късайте парче с големина на орех, оформете го на топче и оваляйте в захарта.
Подредете захаринките в тавата и ги сложете да се пекат на 180 градуса за 20 минути, до леко порозовяване.
От тази доза излизат около 40 броя хрупкави захаринки. Да ви е сладко!