Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от праскови на фурна

Мармалад от праскови на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Мармалад от праскови на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Ама моля ви се, какви са тези неща - мармаладът се маже на филийка, а не така - с лъжицата и директно в устата"

Необходими Продукти

  • праскови - 3 кг добре узрели
  • захар - 1 кг
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете прасковите от костилките и ги обелете, смелете ги в блендер или месомелачка.

Сипете смления плод в тава и добавете захарта и лимоновия сок, разбъркайте добре.

Поставете тавата в фурната и я включете на 180 градуса, печете до желаната гъстота, като периодично разбърквате.

Имайте предвид, че когато мармаладът изстине, той ще се сгъсти повече!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвено ?
02.10.2024 22:21