Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Сръбски мармалад от праскови

Сръбски мармалад от праскови

VecaVeca
Мастър Шеф
296622k300
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски мармалад от праскови
Снимка: Veca
1 / 3
20/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
20
"От нас рецептата за вкусен мармалад от праскови, от вас палачинките, става ли?"

Необходими Продукти

  • праскови - 8 кг
  • захар - 1 кг
  • есенция ром - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и блиндирайте прасковите.

Сложете ги в голяма тенджера, прибавете захарта и варете на умерен огън, докато не се сгъсти (около 2 часа, зависи колко гъсто искате да бъде сладкото от праскови).

Преди края на готвенето добавете есенция ром на вкус и разбъркайте.

Горещото сладко насипете в измити и стерилизирани бурканчета. Затворете и обърнете с капачките надолу, докато вкусният мармалад не се охлади.

Върнете бурканчетата в изходно положение и оставете на съхранение сръбския мармалад от праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: