Начин на приготвяне
От вечерта измивате и почиствате сливите от костилките. Нарязвате ги на половинки.
Изсипвате ги в широка и висока тава, добавяте индришето и водата - разбърквате и заливате сливите със захарта.
На сутринта ги поставяте във фурната. Включвате на 180-200 градуса и печете два часа.
През това време разбърквате от време на време сместа и отпенвате пяната, която излиза.
Пет-десет минути преди да са готови добавяте лимонената киселина и разбърквате отново.
Изваждате тавата от фурната, изчаквате да поизстине сместа и пасирате с пасатор.
Готовия мармалад изсипвате в бурканчета и стерилизирате за 5 минути.
Може и да се поставят топли бурканчетата в одеяло с капачката надолу, завити и да се приберат, когато са изстинали напълно.
Мармаладът от сини сливи на фурна е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези печени сливи или класическото сладко от сини сливи.