Начин на приготвяне
Дори да не сте сръчна домакиня с опит, ще се справите с приготвянето на тази баница.
Яйцата се разбиват с вилица и постепенно се прибавя лимонадата, сиренето се натрошава.
Взимаме една кора, намазваме с мазнина и поръсваме с натрошено сирене. Завиваме на руло и слагаме в предварително намазнена и набрашнена тава.
Повтаряме до изчерпване на продуктите. Заливаме корите с плънка с приготвената смес от яйца и лимонада и оставяме за 10-15 минути, докато течността попие добре.
Витата баница се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
Тази селска вита баница с лимонада става хрупкава, още гореща я нарязах, и топла си я хапнахме, отново под асмата.
Рецептата е от блога My Taste