Начин на приготвяне
В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло.
Добавете захарта и разбийте с миксер, докато получите пухкав крем.
Към масления крем добавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксера. Яйцата трябва да се усвоят добре от масления крем, внимавайте да не се пресекат.
Размесете брашното с бакпулвера и ванилията.
Изсипете сухите съставки на порции, бъркайки с лъжица. Намачкайте два добре узрели банана на пюре. Прибавете в кексовата смес.
Застелете продълговата форма за кекс с вместимост 1 л с хартия за печене.
Изсипете половината от приготвената смес. Наредете от малините и изсипете останалата смес.
Отгоре наредете отново малини. Изпечете кейка на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40-45 мин.
Готовия бананово-малинов кейк охладете на решетка.
Поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!