Бананово-малинов кейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227167
27/08/2019
"Ако ви поканят да опитате бананово-малинов кейк, не казвайте Благодаря, а - Момент да доведем и всичките си приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо455
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло.

Добавете захарта и разбийте с миксер, докато получите пухкав крем.

Към масления крем добавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксера. Яйцата трябва да се усвоят добре от масления крем, внимавайте да не се пресекат.

Размесете брашното с бакпулвера и ванилията.

Изсипете сухите съставки на порции, бъркайки с лъжица. Намачкайте два добре узрели банана на пюре. Прибавете в кексовата смес.

Застелете продълговата форма за кекс с вместимост 1 л с хартия за печене.

Изсипете половината от приготвената смес. Наредете от малините и изсипете останалата смес.

Отгоре наредете отново малини. Изпечете кейка на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40-45 мин.

Готовия бананово-малинов кейк охладете на решетка.

Поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар