Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бананово-малинов кейк

Бананово-малинов кейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Бананово-малинов кейк
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Ако ви поканят да опитате бананово-малинов кейк, не казвайте Благодаря, а - Момент да доведем и всичките си приятели"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 150 г
  • захар - 150 г
  • банани - 2 бр.
  • малини - 100 г (може и замразени)
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло.

Добавете захарта и разбийте с миксер, докато получите пухкав крем.

Към масления крем добавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксера. Яйцата трябва да се усвоят добре от масления крем, внимавайте да не се пресекат.

Размесете брашното с бакпулвера и ванилията.

Изсипете сухите съставки на порции, бъркайки с лъжица. Намачкайте два добре узрели банана на пюре. Прибавете в кексовата смес.

Застелете продълговата форма за кекс с вместимост 1 л с хартия за печене.

Изсипете половината от приготвената смес. Наредете от малините и изсипете останалата смес.

Отгоре наредете отново малини. Изпечете кейка на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40-45 мин.

Готовия бананово-малинов кейк охладете на решетка.

Поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: