Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Домашна топеница с червени пиперки

Домашна топеница с червени пиперки

Бисерка ЙосифоваБисерка Йосифова
Чирак
83767152665
Домашна топеница с червени пиперки
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 3
28/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Повечко хляб си вземете, защото ще искате да отопите чинията, докато не изядете цялото сосче"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави
  • чушки - 4 бр. зелени
  • чушки - 4 бр. червени, печени и обелени
  • домати - 4 - бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам олиото и задушавам до омекване нарязаните глави лук.

Когато лукът омекне и стане прозрачен, добавям ситно нарязаните зелен и печени червени пиперки.

Запържвам за 1-2 минути и добавям доматите, нарязани на кубчета.

Овкусявам топеницата с чесън, сол и магданоз.

Готвя на тих огън домашната топеница с червени пиперки до изпаряване на излишната вода и сгъстяване.

Поднасям с топъл хляб и парче сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лили
Лили
Прекрасна, лека вечеря! Благодаря за вкусната рецепта :)
04.11.2019 13:36